Interesse in een betaalbaar elektrisch wiedbed?

Interesse in een betaalbaar elektrisch wiedbed?

Heb je interesse in een betaalbaar elektrisch wiedbed én zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Tijdens de bricoleursweek van 1 tot en met 5 november trekken we ons vijf dagen terug in het atelier, om er samen met een groep telers elektrische wiedbedden te bouwen! Wiedbed 2.0 is een degelijke en duurzame upgrade ten opzichte van het vorige model, bijna niet meer ‘gebricoleerd’ te noemen. Het wiedbed zal direct gebruiksklaar zijn op het einde van de bricoleursweek en staat garant voor jarenlang werkplezier! 

Focus voor de Bricoleursweek van dit jaar ligt opnieuw op het ombouwen van een elektrische rolstoel tot wiedbed, naar het origineel idee van Alex Floré. In het kader van een Operationele Groep heeft Bert Vandergeynst samen met VIVES het ontwerp van het wiedbed onder de loep genomen en verder op punt gesteld. Dankzij de projectsubsidies is het wiedbed doorontwikkeld naar een professionele en duurzame machine. De bouwplannen van het wiedbed 2.0 zullen publiek beschikbaar zijn en worden na de bricoleursweek gepubliceerd. 

Wiedbed 2.0

Wiedbed 2.0 is een verdere evolutie van het wiedbed dat in de eerste bricoleursweek werd gebouwd. Belangrijke verandering is de opbouw in 2 gedeeltes:

  • Rijdend aandrijfframe met grotere wielen voor meer tractie.  Alle componenten zoals motoren, aandrijfas, elektronica, batterijen én zonnepanelen zijn hierop aanwezig.
  • Module met wiedbed.  Deze module kan in het aandrijfframe gemonteerd worden.

Het concept laat toe dat er op eenvoudige wijze van werktuigmodule zal kunnen gewisseld worden; wiedbed, onkruidbrander, oogstkar, eventueel lichte schoffelbalk (hier willen we uittesten of de trekkracht van de motoren in combinatie met de batterijen dit toelaten).

Een groot deel van het benodigde metaal zal reeds op maat gezaagd aangeleverd worden, alsook een belangrijk deel gelaserde en geplooide stukken. Dit zal de constructietijd verkorten, waardoor er meer tijd zal kunnen besteed worden aan montage- en bekabelingswerken. Wiedbed 2.0 zal gebruiksklaar zijn op het einde van de bricoleursweek!

Tip: Als je interesse hebt in een gratis demo op jouw bedrijf, neem dan vrijblijvend contact op met Bert via de gegevens hieronder!

Begeleiding op maat

De volledige vijfdaagse opleiding wordt begeleid door lesgever Bert Vandergeynst, biologisch teler (Aardevol) en zelf een aantal opleidingen gevolgd bij l’Atelier Paysan in Frankrijk. Geert Furniere, onderzoeksingenieur bij Maaklab (VIVES) in Kortrijk, die meegewerkt heeft aan het nieuwe prototype, zal Bert hierbij assisteren. 

Alle praktische info vind je in de uitnodiging!

Contact?
Carmen Landuyt (CCBT), carmen.landuyt@ccbt.be of tel +32 (0)9 331 60 85
Bert Vandergeynst, tel +32 (0)486 86 58 20