Demo-moment alternatieve onkruidbestrijding

Demo-moment alternatieve onkruidbestrijding

Op vrijdagnamiddag 10 mei 2019 organiseren de beide proeftuinen van pcfruit een demo-moment rond alternatieve onkruidbestrijding. De proeftuin voor pit- en steenfruit zal demonstraties verzorgen in boomgaarden, terwijl de proeftuin voor aardbeien en houtig kleinfruit technieken zal demonstreren in aardbeien, houtig kleinfruit en wijndruiven.

Chemische onkruidbestrijding staat sterk onder druk. Elk jaar opnieuw worden er erkenningen ingetrokken. Met de huidige evolutie lijkt het erop dat reeds in de nabije toekomst alternatieve onkruidbestrijdingstechnieken een noodzaak zijn, al dan niet in combinatie met chemie om het onkruid aan te pakken. Voor mechanische onkruidbestrijding zijn er verschillende soorten schoffelmachines en maaiers op de markt. Maar ook thermische behandelingen en nieuwe technologieën zijn in volle ontwikkeling.

In het voorjaar van 2019 zullen op pcfruit in de verschillende teelten proeven opgestart worden met verschillende technieken. Tijdens deze demo-dag kan je de eerste resultaten bekijken en zullen de verschillende technieken ook gedemonstreerd worden. Maar ook verderop in het seizoen zullen de proeven verdergezet en opgevolgd worden tijdens opendeurdagen.