Bio wereldwijd op 1 plaats

Bio wereldwijd op 1 plaats

Wie zich eens helemaal wil laten onderdompelen in de wereld van de biologische producten kan niet anders dan ooit eens de verplaatsing te maken naar Nürnberg in Duitsland. Daar gaat reeds jaren de Biofach beurs door waar enkele duizenden standhouders uit meer dan 100 landen hun biologische producten komen tonen aan de ‘grote’ wereld.
 
Jaarlijks komen daar een kleine 50.000 professionele bezoekers op af om te genieten van zowel het brede gevarieerde aanbod als de vele informatie die tijdens het verloop van de beurs toegankelijk wordt gemaakt.
 
De beurs gaat dit jaar door van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 februari. Tijdens de beurs baadt Nürnberg in een sfeer van bio. De Messe-hallen zijn de plaats van het grote gebeuren en bieden naast de traditionele bio voedingsproducten ook een breed gamma aan verzorgingsproducten die nauw verwant zijn aan de biologische producten. Deze verzorgingsproducten zijn verzameld in de Vivaness beurs die gelijktijdig toegankelijk is als de Biofach beurs.
 
In het congrescentrum gaan gedurende deze dagen permanent voordrachten en workshops door die de vele actualiteiten behandelen in de bio sector. Het gaat van marktoverzichten over praktische thema’s tot de evolutie in de Europese wetgevingen. Ook onderzoek komt breed aan bod en zo biedt de beurs een divers programma aan waar iedereen die interesse heeft in bio iets kan opsteken.
Wie de Bio Beurs in Zwolle al bezocht heeft zal in de Biofach niet hetzelfde terug vinden. De Biofach beurs is meer een beurs waar handelaars onder elkaar afspraken kunnen maken maar waar de boerende bio boer minder info zal vinden over machines en toelevering.
 
Toch blijft het een aanrader omdat je hier nieuwe energie op doet om met bio verder aan de slag te gaan. Overweeg een bezoek en misschien ontmoeten we elkaar wel tijdens deze beurs.