CURSUS BIOLOGISCHE FRUITTEELT 2020-2021

CURSUS BIOLOGISCHE FRUITTEELT 2020-2021

Op woensdag 2 december start de cursus Biologische Fruitteelt. Tijdens de cursus gaan we in de winter online in op de achtergronden van de biologische fruitteelt. In mei/juni bezoeken we praktijkbedrijven en biologische sorteer/verkoopbedrijven.

 

 

 

 

De cursus richt zich op ondernemers in de fruitteelt, aspirant fruittelers en bedrijfsopvolgers die interesse hebben in, of willen starten met de biologische fruitteelt. De cursus wordt verzorgd door Gerjan Brouwer, specialist biologische fruitteelt van Delphy, onderzoekers en biologische fruittelers. Er is veel inbreng van praktische kennis en ervaring. 

Data 2020 en 2021:

 • Woensdag 2 december 2020 9.00-12.30 uur
  Ochtend: Biologische fruitteelt, introductie en wettelijk kader, EU regelgeving.
  Bodem, bodemleven, gebruik organische meststoffen, resultaten demo-proeven organische mest. Wet- en regelgeving en biologische eisen aan organische meststoffen. Organisaties in de biologische teelt.
  Door: Gerjan Brouwer - Delphy en Erik Zandink – Skal bio controle.
 • Woensdag 13 januari 2021 9.00-12.30 uur
  Ochtend: Ziekten en plagen en middelenkeuze biologische teelt. Anders omgaan met ziekten en plagen. Mogelijkheden voor preventie en beheersing binnen de regelgeving biologische teelt. Nieuws uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut en WUR.
  Door: Gerjan Brouwer - Delphy en Bart Timmermans - Louis Bolk Instituut.
 • Woensdag 10 februari 2021 9.00-12.30 uur
  Ochtend: Veranderingen in de teelt van appel en peer, rassenkeuze, teeltmaatregelen. Ervaringen met nieuwe rassen in de biologische teelt zoals Freya, Natyra, Maribelle, Xenia en Concorde. Boomstrookbeheer, machines, ondergroei, klaverbeheer. Bedrijfseconomische berekeningen biologische teelt.
  Door: Gerjan Brouwer - Delphy en Adri Streef – Delphy.
 • Mei/juni
  Twee dagen excursie naar biologische fruitteeltbedrijven. Eén dag naar Zeeland en één dag naar de Flevopolder. Datum en locatie in overleg met de deelnemers.

De kosten van de cursus zijn € 650,- (excl. BTW) (incl. consumpties, cursusmap, certificaat en bedrijfsbezoeken). De cursus gaat door bij ca. 10 aanmeldingen. Voor medewerkers van bedrijven is subsidie vanuit het Collandfonds mogelijk (NL).

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier door te sturen naar k.vanraak@delphy.nl. Informatie over de inhoud bij g.brouwer@delphy.nl.

Inschrijfformulier cursus biologische fruitteelt 2020-2021.pdf