#CoronaCreativiteit: "Dan maar een videorondleiding"

#CoronaCreativiteit: "Dan maar een videorondleiding"

Biologische zelfoogstboerderij De Grenshoeve pakt woensdag 29 april en woensdag 6 mei uit met digitale infomomenten voor de zelfpluk. “Het is natuurlijk beter dat we ze op de hoeve kunnen laten plaatsvinden, maar de omstandigheden dwingen ons om anders te werk te gaan”, zegt organisator An Vanwijmelbeke.

Luc Goemare en An Vanwijmelbeke organiseren geregeld infomomenten in hun hoeve in het West-Vlaamse Bellegem, maar dit keer verlopen die dus anders. “We hebben een tien minuten durende videorondleiding gemaakt die de mensen via Instagram zullen kunnen bekijken”, vertelt An. “Daarin leggen we onder meer onze werking uit.”

De zelfplukhoeve voelt de impact van de coronamaatregelen. “In onze hoevewinkel komen er meer klanten om een groentepakket af te halen”, zegt An, “maar voor de zelfpluk zijn er minder mensen ingeschreven, al vonden die inschrijvingen voordien al plaats.” De zelfpluk kan gewoon – en in veilige omstandigheden – doorgaan. “Uiteindelijk staan de fruitbomen toch op een oppervlakte van in totaal drie hectaren. Er is aan ruimte geen gebrek en er is ook geen gevaar dat de mensen te dicht bij mekaar zouden komen.”

De infomomenten via video vinden plaats op 29 april en op 6 mei van 18 tot 19 uur. Meer weten: www.degrenshoeve.be.

Bron: VILT