Corona doet interesse in biovoeding toenemen

Corona doet interesse in biovoeding toenemen

Waar we in het pre-Coronatijdperk al een jaarlijkse groei zagen in de Belgische bioconsumptie, zien we dat de interesse in biologische voeding nog meer versterkt wordt door de pandemie die ook ons land treft. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Dynata bij duizend Belgen, in opdracht van Fairtrade Belgium.

 

 

 

Naast een stijging (+42%) van de voorkeur voor lokale producten – een logisch gevolg van de coronacrisis - valt ook de wens naar meer Fairtrade (+23%) en biologische (+14%) producten op.

“Deze cijfers geven heel duidelijk aan dat de coronacrisis onze manier van denken over voedsel sterk heeft beïnvloed”, zegt Nicolas Lambert, directeur van Fairtrade Belgium. “Een opmerkelijke evolutie, zeker als je weet dat bijna driekwart (71%) van de respondenten omwille van de crisis meer aandacht besteedt aan zijn uitgaven”.

De drang naar duurzaamheid gaat ook verder dan puur welk voedsel er op ons bord ligt. De crisis heeft ons ook doen stilstaan bij de herkomst ervan en bij uitbreiding de menselijkheid van de hele voedselketen. 60% geeft aan zich nu meer bewust te zijn van de rol van de land- en tuinbouwers in onze voeding. 57% zegt dat de crisis ertoe heeft geleid dat zij meer belang hechten aan de vergoeding van deboeren die zorgen voor ons voedsel.

>> Lees het volledige persbericht hier.