Biocertificering: een piste voor mijn wijndomein?

Biocertificering: een piste voor mijn wijndomein?

Wil je weten of biologische productie, naast een duurzame keuze, ook een strategische keuze voor jouw wijndomein kan zijn? Werk je al grotendeels volgens de biologische productieregels, maar betwijfel je of een biolabel een meerwaarde is voor jouw wijnen? Schrijf je dan snel in voor deze cursus en werk samen met verschillende experts aan een biobedrijfsplan voor jouw bedrijf!

Programma

Workshop 1 'Business Model Canvas (BMC)' - 10 november, 10-15u

In een BMC beschrijf je niet alleen je eigen bedrijf, maar geef je ook informatie over je kennis van de markt, je producten of diensten, je belangrijkste doelgroepen, de manier om je product naar de markt te brengen, de voorwaarden voor succes en de voor- en nadelen van je vestigingsplaats weer. Patrick Pasgang (Boerenbond innoveert) legt de basisprincipes en werking van een BMC uit. Samen leggen we de basis voor jouw eigen plan.

Workshop 2 'Biocertificering' - 30 november, 10-12u

Nelis D’Hollander en Timmy De Peyper van TÜV NORD Integra leggen uit wat er zowel praktisch als administratief komt kijken bij biocertificering van zowel druiventeelt als vinificatie. Ook wordt er ingezoomd op de biocontrolekost van beide bedrijfstakken.

Workshop 3 'Financieel plan' - 30 november, 13-17u

Els De Wolf en An Dehoux van Unizo leggen samen met jou de basis voor je eigen financieel plan. Je onderzoekt hierin de financiële haalbaarheid van je toekomstplannen. Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Is de strategie die je voorop stelt ook financieel haalbaar en zal je zaak uiteindelijk rendabel zijn?

Inschrijven

Je kan kiezen voor één of meerdere sessies. Inschrijven is steeds verplicht en doe je vóór resp. 3 en 23 november. Dit kan via deze links:

Workshop 1 'Business Model Canvas (BMC)' - 10 november, 10-15u

Workshop 2 'Biocertificering' - 30 november, 10-12u

Workshop 3 'Financieel plan' - 30 november, 13-17u

Meer info?

Contacteer Eveline Driesen (0494/71.22.07 of eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be).

Organisatoren

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Bio zoekt Boer, Boerenbond, BioForum en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.