Bezoek en rondleiding 'Journée Interprofessionnelle du bio' - 1 juli '21

Bezoek en rondleiding 'Journée Interprofessionnelle du bio' - 1 juli '21

Zowel voor bioboeren, omschakelaars als loonwerkers is een bezoek aan de tweejaarlijkse 'Journée Interprofessionnelle du Bio’ een must. Deze openluchtbeurs wordt georganiseerd door het Luikse provinciale proefcentrum Végemar en is een vaste afspraak voor de biologische sector.
De tweedaagse staat volledig in het teken van biologische akkerbouw en vollegrondsgroenten, met  de mogelijkheid tot het bezichtigen van biopercelen met o.a. tarwe, spelt, wortel, aardappel, erwten, bonen en uien. Daarnaast vind je er talrijke standhouders uit de sector en worden er interessante presentaties gegeven. Verder kan je er demo’s bezoeken rond mechanische onkruidbestrijding en de proefresultaten bekijken van biologische granen en groenten (rassenproeven, bemesting en gewasbescherming).

>> Meer informatie over het programma

Nederlandstalige rondleiding

Vanuit het project Bio zoekt Boer organiseren we er een Nederlandstalige rondleiding, in samenwerking met Loes Mertens van BioWallonie. Deze rondleiding gaat door op donderdag 1 juli. We starten om 15u aan de demo mechanische onkruidbestrijding en bezoeken vervolgens verschillende proeven en standhouders.

Praktisch

Journée Interprofessionnelle du Bio’ vindt plaats op 1 en 2 juli 2021. Onze rondleiding en het bezoek gaat door op 1 juli.
Waar? Rue du Saou, Horion-Hozémont aan de demo mechanische onkruidbestrijding
Wanneer? 1 juli om 15 uur

Inschrijven

Toegang tot de beurs is gratis, maar o.w.v. Corona is inschrijven verplicht via deze link.
Voor deelname aan de rondleiding kan je inschrijven via Eveline Driesen (Bio zoekt Boer):


Bio zoekt Boer

Het project ‘Bio zoekt Boer’ is een gezamenlijk initiatief van Innovatiesteunpunt, Boerenbond,
Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.