Bedrijfsbezoek 'Biologische melkveehouderij' - Donderdag 10 juni

Bedrijfsbezoek 'Biologische melkveehouderij' - Donderdag 10 juni

In Limburg zijn er verschillende gangbare melkveebedrijven die potentieel hebben om de stap naar bio te zetten. Ook de marktvraag naar biologische producten neemt jaarlijks toe. We willen die kansen grijpen, maar op een beredeneerde manier. Het is als potentiële omschakelaar belangrijk te weten wat een biologische bedrijfsvoering inhoudt en of deze past bij jou en je bedrijf.

Tijdens dit bedrijfsbezoek brengen we de biomelkveehouderij dan ook in beeld, beschrijven we enkele kansen en valkuilen en luisteren we naar de ervaringen van een melkveehouder die recent omschakelde.

We zijn te gast bij Stef en Dorien Janssen in Oudsbergen. Stef nam in 2008 het bedrijf over van zijn ouders en schakelde enkele jaren geleden om naar bio. Hij melkt een 70-tal koeien op een areaal van ongeveer 70 hectaren (lichte zandgrond) en combineert de in bio verplichte weidegang met robotmelken. De biomelk wordt opgehaald door Pur Natur.

Waar en wanneer? 

  • Donderdag 10 juni
  • 13.30 - 16 uur
  • Oudsbergen

Inschrijven

Omwille van de coronamaatregelen moeten we het aantal deelnemers beperken. Inschrijven is daarom verplicht! Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/nl/kalender,
info@innovatiesteunpunt.be of 016/28.61.02.
Onze bezoeken zullen steeds doorgaan volgens de op dat moment geldende coronarichtlijnen. Alle deelnemers zijn verplicht deze strikt te respecteren. Gratis deelname.

Programma

13.30 uur Ontvangst
13.45 uur Rondleiding op het bedrijf door Stef
16 uur Einde

Meer info? 

Contacteer Eveline Driesen (0494/71.22.07 of eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be).

Organisatoren

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Innovatiesteunpunt, Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.