Bedrijfsbezoek Biologische akkerbouw, 7 juli, Haut-Ittre

Bedrijfsbezoek Biologische akkerbouw, 7 juli, Haut-Ittre

Omschakelen naar biologische landbouw gaat gepaard met tal van uitdagingen. Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde landbouwer weet wat hem/haar te wachten staat.

Tijdens dit bedrijfsbezoek brengen we dit proces dan ook in beeld, beschrijven we enkele kansen en valkuilen en luisteren we naar de ervaringen van een akkerbouwer die bio en gangbaar combineert.

We zijn te gast bij Ferdinand en Christophe Jolly in Ittre. In 1985 besloot Ferdinand het 70 hectares tellende familiebedrijf verder te zetten. Intussen groeide het bedrijf uit tot 322 hectares en stapte zoon Christophe mee in het bedrijf. Ferdinand en Christophe Jolly zijn vooruitstrevende akkerbouwers die trachten productiviteit te combineren met het verhogen van de biodiversiteit.

Een deel van het bedrijf schakelden ze om naar biologische productie. Dit jaar telen ze o.a. biologische tarwe, maïs, chicorei, aardappelen, erwten, bonen en soja.

Waar en wanneer?

7 juli 2020 - 09.00 uur
Familie Jolly, Rue de la ferme du Pré 4, 1461 Haut Ittre

Programma

9.00 u Ontvangst
9.15 u Start rondleiding door Christophe
12.00 u Einde

Inschrijven

Omwille van de Coronamaatregelen moeten we het aantal deelnemers beperken. Inschrijven is daarom verplicht! Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/nl/bedrijfsbezoekbioakkerbouw.
Deelname is gratis, landbouwers krijgen voorrang op erfbetreders.
We zorgen ervoor dat dit bezoek ten alle tijden volgens de veiligheidsregels kan verlopen. Bij
inschrijving zal je een gedetailleerd veiligheidsprotocol ontvangen. Mocht je na
inschrijving toch nog ziektesymptomen vertonen of met besmette personen in contact komen,
vragen we je uitdrukkelijk je inschrijving te annuleren en thuis te blijven.

Meer info?

Contacteer Eveline Driesen (0494/71.22.07 of eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be).

Organisatoren

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Innovatiesteunpunt, Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.