Bedrijfsbezoek biologische akkerbouw - 16 juni

Bedrijfsbezoek biologische akkerbouw - 16 juni

Omschakelen naar biologische landbouw gaat gepaard met tal van uitdagingen. Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde landbouwer weet wat hem/haar te wachten staat.
Tijdens dit bedrijfsbezoek brengen we dit proces dan ook in beeld, beschrijven we enkele kansen en valkuilen en luisteren we naar de ervaringen van een biologisch akkerbouwer.

We zijn te gast op de Poshoof, het akkerbouwbedrijf van Raymond en Marloes Niesten-Spijkers in Maastricht, te midden van de Nederlands-Limburgse leemstreek. Na zijn studie aan de Universiteit van Wageningen, en een carrière bij een veevoederfabrikant, besloot Raymond het ouderlijk bedrijf op biologische wijze verder te zetten. Oorspronkelijk was de Poshoof een gemengd bedrijf, tegenwoordig is het een akkerbouwbedrijf met o.a. biologische aardappelen, uien, wintertarwe, brouwgerst, lupine, en witte en groene asperges.

Programma

13.30 uur Ontvangst
13.40 uur Start rondleiding door Raymond
15.40 uur Einde

Inschrijven

Omwille van de Coronamaatregelen zijn we genoodzaakt het aantal deelnemers te beperken.
Inschrijven is daarom verplicht! Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/nl/kalender

Gratis deelname.

We zorgen ervoor dat dit bezoek ten alle tijden volgens de veiligheidsregels kan verlopen. Mocht je na inschrijving toch nog ziektesymptomen vertonen of met besmette personen in contact komen, vragen we je uitdrukkelijk je inschrijving te annuleren en thuis te blijven.

Meer info?

Contacteer Eveline Driesen (0494/71.22.07 of eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be).


Organisatoren

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Innovatiesteunpunt, Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.