7 november: bedrijfsbezoek 'Biologische varkens: haalbare kaart?'

7 november: bedrijfsbezoek 'Biologische varkens: haalbare kaart?'

De laatste jaren merken we een stijgende consumptie van biologisch varkensvlees. Hierdoor zijn we op zoek naar ondernemers die willen omschakelen naar, of starten met biologische varkenshouderij. Daarmee gaan echter heel wat uitdagingen gepaard. Om een praktisch inzicht te geven over het reilen en zeilen van een biologische varkenshouderij, gaan we op bezoek bij twee Nederlandse bedrijven. We gaan dieper in op technische en economische onderwerpen, belangrijke aandachtspunten zoals diergezondheid, stallenbouw, arbeidsinzet en management, en nemen de tijd om de huidige afzetmarkt voor te stellen.

 

Geïnteresseerden kunnen nadien gratis en vrijblijvend beroep doen op het advies van de consulenten van ‘Bio zoekt Boer’ en ‘Bio zoekt keten’, om op die manier de kansen voor omschakeling op het eigen bedrijf te analyseren.

 

Programma

07.30 – Afspraak carpool Sint-job-int-Goor

10.30 – Bedrijfsbezoek ‘Neimeijer’

12.30 – Lunch + toelichting afzetmarkt

15.30 – Bedrijfsbezoek De Beukertuin

18.00 – Einde (te carpoolparking)

 

Meer info? Contacteer Sander Van Haver (0470 26 66 60, sander.van.haver@biozoektboer.be) of surf naar www.biozoektboer.be.

 

Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via diana.goris@biozoektboer.be of 016 28 61 02 of via pieter.van.rumst@quartes.com of 0498 77 97 05 (vóór 2/11).