Bio-cluster Voeren-Haspengouw - 3/6 maart 2020

Bio-cluster Voeren-Haspengouw - 3/6 maart 2020

Uit onze voorstudie blijkt dat in Voeren en Haspengouw een aantal gangbare melkveebedrijven  potentieel hebben om de stap naar bio te zetten. Ook de marktvraag naar biologische producten neemt jaarlijks toe. We willen die kansen grijpen, maar op een beredeneerde manier.

Je overweegt de stap naar bio, maar twijfelt over het kostenplaatje? Je wilt graag meer zicht op de  bedrijfseconomische cijfers van jouw melkveebedrijf als je de stap zou zetten? Consulent Jan Halewyck (Boerenbond) maakt op 3 maart de vergelijking tussen gangbaar en bio, en toont waar
kansen en aandachtspunten liggen. 

Nieuwsgierig hoe het er in de praktijk aan toegaat op een biomelkveebedrijf? Luc Hollands ontvangt ons op 6 maart op zijn biobedrijf ‘Green Valley’ in Teuven. Adviseur Wim Govaerts legt ons tijdens dit bezoek uit hoe je streeft naar een evenwichtig biologisch rantsoen en een optimale diergezondheid.

Programma

03/03 Vorming bedrijfseconomie
Jan Halewyck (Boerenbond)
20-22u

Adres: Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
3798 Voeren

06/03 Bedrijfsbezoek Luc Hollands
i.s.m. adviseur Wim Govaerts
13-17u

Adres: Green Valley
Varnstraat 13
3793 Voeren

Meer info?

Contacteer Eveline Driesen (0494/71.22.07 of eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be).

Inschrijven

Deelname aan beide activiteiten is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/kalender.

Organisatoren

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.