Infonamiddagen Biologische geitenhouderij voor starters en omschakelaars - 29/01 en 25/2

Infonamiddagen Biologische geitenhouderij voor starters en omschakelaars - 29/01 en 25/2

Door een tekort aan biologische geitenmelk zijn we op zoek naar bedrijfsleiders die de stap naar  een biologische geitenhouderij willen zetten, als starter of als omschakelaar.

 

Heb je interesse? Dan ben je welkom op:

  • woensdag 29 januari, 13.15-17 uur op het bedrijf van Johan Van Waes (Windgat 21, 9080 Zaffelare).
    Hij startte 20 jaar geleden met 200 geiten en schakelde kort daarna om naar biologisch. Momenteel melkt hij 950 geiten. Tijdens een rondleiding gaan we dieper in op de specifieke vereisten, aandachtspunten, kansen en knelpunten Vervolgens licht Johan Devreese van OGC (Organic Goatmilk Coöperatie) de actuele marktvraag, de verwachte prognoses en de prijsvorming toe. Afsluitend bekijken we de praktische kant en timing van de omschakeling.
  • dinsdag 25 februari, 13.30 – 16.30 uur in ’t Reigershof (Polderstraat 4, 8420 Klemskerke) op het bedrijf van Renaat Devreese. ​
    Hij startte in ’87 met geitenhouderij en schakelde in ’98 om naar biologisch met zo’n 300 geiten. De melk wordt op de hoeve verwerkt tot rauwmelkse zuivelproducten. Er wordt sterk gefocust op eigen voederwinning en diergezondheid. Tijdens een rondleiding gaan we dieper in op de specifieke vereisten en aandachtspunten van de bio geitenhouderij. Vervolgens verdiepen we ons in de bedrijfseconomische en technische cijfers met adviseur Wim Govaerts.

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Dit kan bij het Innovatiesteunpunt (www.innovatiesteunpunt.be/kalender, info@innovatiesteunpunt.be of 016/28.61.02).