28 augustus, bedrijfsbezoek Bio-melkveehouderij: omschakeling & verbreding

28 augustus, bedrijfsbezoek Bio-melkveehouderij: omschakeling & verbreding

Omschakelen naar biologische melkveehouderij is geen evidentie. Het biedt nochtans tal van opportuniteiten. Om dit te ervaren gaan we op bezoek bij 2 Nederlandse melkveehouderijen die de stap naar bio zetten. We maken kennis met hun bedrijfsvoering en ontdekken hoe ze hun product vermarkten, aan productontwikkeling doen en welke interessante neventakken ze opstartten.

’s Morgens zijn we te gast bij ‘De Regte Heijden’, een biomelkveehouderij met 120 koeien. Zij hechten veel aandacht aan het sluiten van kringlopen, dierengezondheid en biodiversiteit. Ze verwerken de melk tot hoevezuivel, maar bieden ook rundsvlees aan, net als eieren van kippen in  een mobiele stal. Ze leveren ‘bioboxen’, verhuren een polyvalente zaal en organiseren diverse workshops.

Na de lunch zijn we te gast bij ‘De Hofstad’, een melkveehouderij met 70 MRIJ-runderen. Zij schakelden in 2016 om naar bio. Ze delen met ons welke uitdagingen zij ervaarden. Het merendeel van de melk gaat naar Campina. Een klein deel verkopen ze op de hoeve in een melktap. Daarnaast bieden ze ook vleespakketten aan.

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op www.deregteheijden.nl en www.dehofstad.com

Programma

10.00 Bedrijfsbezoek De Regte Heijden
12.30 Lunch met boerderijproducten
14.00 Bedrijfsbezoek De Hofstad
16.00 Einde
Carpool: meer info na inschrijven.

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/kalender, sander.van.haver@innovatiesteunpunt.be,
0470/26.66.60

Gelieve bij inschrijving door te geven of je wenst te carpoolen of zelf naar de bedrijven rijdt.

Meer info?

Contacteer Sander Van Haver (0470/26.66.60 of sander.van.haver@innovatiesteunpunt.be)

Organisatoren

Deze activiteit is een organisatie binnen de projecten ‘Brussel Lust’ en ‘Bio-scope Antwerpen’, gezamenlijke initiatieven van Innovatiesteunpunt, Boerenbond, Steunpunt Korte Keten en Bioforum Vlaanderen met de financiële steun van Europa, de Vlaamse Overheid en provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. 

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.