26 augustus, Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij

26 augustus, Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij

In Voeren en Haspengouw zijn er een aantal gangbare melkveebedrijven die potentieel hebben om de stap naar bio te zetten. Ook de marktvraag naar biologische producten neemt jaarlijks toe. We willen die kansen grijpen, maar op een beredeneerde manier.

Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde landbouwer weet wat hem/haar te wachten staat. Tijdens dit bedrijfsbezoek brengen we dit proces dan ook in beeld en luisteren we naar de ervaringen van een melkveehouder die niet zo lang geleden omschakelde.

We zijn te gast bij Marc en Josiane Roex-Crutzen in Teuven. In combinatie met het melkveebedrijf baten Marx en Josiane een ijssalon uit in het hartje van de toeristische Voerstreek. Marc besloot in 2017 om te schakelen naar bio en intensiever te gaan beweiden. Adviseur Pieter Van Rumst (Obs’Herbe) hielp hem daarbij en werkte een efficiënt beweidingschema uit. Tijdens het bedrijfsbezoek zullen Marc en Pieter hier dieper op ingaan.

Programma

13u30 Ontvangst
13u40 Kennismaking met het bedrijf
14u00 Overzicht beweidingssystemen
14u45 WeidePlan Gelato Farm
15u00 Rondleiding en WeideWandeling
16u30 Einde

Inschrijven

Omwille van de Coronamaatregelen moeten we het aantal deelnemers beperken. Inschrijven is daarom verplicht! Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/kalender. Gratis deelname, landbouwers krijgen voorrang. Dit bezoek kan volledig volgens de veiligheidsvoorschriften verlopen. Mocht je na
inschrijving toch nog ziektesymptomen vertonen of met besmette personen in contact komen, vragen we je de inschrijving te annuleren en thuis te blijven.

Meer info?

Contacteer Eveline Driesen (0494/71.22.07 of eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be).

Organisatoren

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Innovatiesteunpunt, Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.