2 november: workshop irrigatiematerialen voor kleinschalige tuinbouwbedrijven

2 november: workshop irrigatiematerialen voor kleinschalige tuinbouwbedrijven

Elke teler streeft naar een optimale beregeningsinstallatie die zo goed mogelijk afgestemd is op de behoefte van zijn teelten. Wellicht kan elke teler dit na afgelopen droog seizoen volmondig bevestigen. Niet enkel grotere telers hebben hiermee te kampen, ook voor kleinere telers geldt dezelfde uitdaging. Wanneer er een breed pallet aan teelten te vinden is op een kleine oppervlakte, is de keuze voor een passend systeem dan ook uitermate belangrijk.

Op donderdag 2 november organiseren Bioforum en PCG hierrond een workshop, en zijn we te gast bij Saelens, een bedrijf dat zich specialiseert in beregeningsmaterialen en waterpompen. Roland zal ons op heel praktische wijze wegwijs maken in het assortiment dat geschikt kan zijn voor kleinschalige bedrijven. Aangezien hij reeds toeleverancier is van verschillende bedrijven van dergelijk type kan hij niet alleen naar kostprijs, maar ook technisch inspelen op de noden.

Ondertussen kunnen we kennis uitwisselen over de bestaande systemen die we hebben op ons bedrijf en onderling de voor- en de nadelen bespreken.

 

Waar: Saelens, Kapelleriestraat 16, 8840 Staden

Wanneer: 2 november van 16u tot 19u

Inschrijven: deelname is gratis, graag inschrijven vóór 30/10/2017 via justine@pcgroenteteelt.be, er worden broodjes voorzien